Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 75g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |