1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 102g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |