Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |