Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 92g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 490ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 60g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |