Darmowa dieta 2300 kcal nr 36634



Śniadanie


Jajka faszerowane szynką, papryką, ogórkiem
451 kcal
Łączna waga porcji: 344g.

B: 29.93 g T: 33.25 g W: 9.21 g (BŁ: 1.71 g)

Bezglutenowe  

24   24

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Źródło: olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
860 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 34.86 g T: 35.2 g W: 103.54 g (BŁ: 4.7 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

48   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.



Podwieczorek


Płatki ryżowe z bananem
359 kcal
Łączna waga porcji: 277g.

B: 7.95 g T: 2.21 g W: 78.45 g (BŁ: 3.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki ryżowe z mlekiem zagotuj w garnku, aż potrawa zgęstnieje.
  2. Przelej potrawę do miski, dodaj łyżeczkę ksylitolu i wymieszaj.
  3. Banana pokrój w plastry i połóż na płatkach ryżowych.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2307 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 96.17 g
Tłuszcz: 92.67 g
Węglowodany: 284.28 g (w tym błonnik: 22.23 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jaja kurze całe 255g     1,78 zł (6,99 zł)
Ksylitol 7g     0,36 zł (12,99 zł)
Majonez lekki (light) 50g     1,01 zł (8,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Mleko krowie 1,5% 350ml     1,22 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek kiszony 100g     0,89 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Płatki ryżowe 50g     0,89 zł (3,19 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 250g     4,99 zł (7,98 zł)
Szynka wieprzowa, gotowana 150g     10,31 zł (54,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Łosoś, świeży 100g     11,50 zł (22,99 zł)



×