Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 9g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 660g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy laskowe | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 75g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |