Darmowa dieta 2300 kcal nr 37811



Śniadanie


Jaglanka z figami
490 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 18.44 g T: 19.55 g W: 62.42 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

4   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Obiad


Kurczak w sosie pesto z makaronem ryżowym
654 kcal
Łączna waga porcji: 440g.

B: 61.02 g T: 14.35 g W: 71.17 g (BŁ: 0.96 g)

Bezglutenowe  

50   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.

Autor: qba100



Podwieczorek


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Kolacja


Jajka faszerowane awokado
501 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 21.28 g T: 40.37 g W: 15.15 g (BŁ: 3.39 g)

Bezglutenowe  

22   35

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Źródło: http://olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2317 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 118.39 g
Tłuszcz: 84.1 g
Węglowodany: 292.07 g (w tym błonnik: 35.81 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 160g     4,97 zł (13,99 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 300g     2,10 zł (6,99 zł)
Majonez lekki (light) 100g     2,02 zł (8,49 zł)
Makaron ryżowy 80g     3,12 zł (7,79 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Marchew 15g     0,05 zł (2,29 zł)
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 250g     4,35 zł (8,69 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 80g     1,12 zł (3,49 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)
Sok cytrynowy 3g     0,08 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×