Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 110g |
0,26 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
1,08 zł
(6,29 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 174g |
1,22 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Kurkuma | 1g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 7g |
0,45 zł
(1,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 3g |
0,27 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 30g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 1g |
0,03 zł
(5,29 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 1g |
0,01 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |