Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 240g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 450g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |