Darmowa dieta 2300 kcal nr 46322



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową
563 kcal
Łączna waga porcji: 516g.

B: 20.74 g T: 13.83 g W: 100.78 g (BŁ: 22.41 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

43   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Obiad


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   49

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2285 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 65.75 g
Tłuszcz: 62.3 g
Węglowodany: 392.66 g (w tym błonnik: 49.67 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)



×