Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 120g |
1,20 zł
(7,99 zł) |
|
| Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 45g |
0,11 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
| Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 224g |
1,57 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Keczup (ketchup) | 30g |
0,42 zł
(5,29 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 2g |
0,18 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
1,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
| Sok anansowy | 150g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
| Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |