Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Całość mieszamy w misce.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy laskowe | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 75g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 18ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |