W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 107g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Schab pieczony | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |