1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 70g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cukinia | 900g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |