Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 200g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Cukier biały | 4g |
![]() |
|
Cynamon | 16g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Papryka czerwona | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |