Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 130g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 230g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 50g |
![]() |