Całość mieszamy w misce.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Migdały | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 106g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |
|
Woda | 268ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |