1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 560g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 4g |
![]() |
|
Limonka | 150g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 270g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |