Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 330g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 600g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 60g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |