Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 750g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 390g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 65g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |