Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |