Darmowa dieta 2300 kcal nr 91597



Śniadanie


Parówki z chlebem
535 kcal
Łączna waga porcji: 225g.

B: 20.78 g T: 31.09 g W: 46.94 g (BŁ: 7.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

26   7

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Parówki ugotuj. Podaj z chlebem i keczupem.


Drugie śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym
451 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.91 g T: 14.95 g W: 63.17 g (BŁ: 5.86 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

38   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Obiad


Gulasz warzywny z ciecierzycą i sezamem
787 kcal
Łączna waga porcji: 501g.

B: 31.26 g T: 19.79 g W: 131.01 g (BŁ: 19.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

33   55

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą wodą. Wstawić wodę na kaszę. Gotować od momentu wrzenia ok. 12 -15 min.
  2. Suche nasiona ciecierzycy zalać w garnku 2 szklankami wrzątku i odstawić na 3 –4 h. Po tym czasie zalać świeżą wodą i gotować przez ok. 30 min. do momentu, aż nasiona będą miękkie (w razie potrzeby dolać wody). W przypadku zastosowania nasion ciecierzycy konserwowej, opłukać nasiona na sitku pod bieżącą wodą.
  3. Warzywa umyć i osuszyć. Z papryki wydrążyć pestki, z pomidora usunąć szypułkę, zaś cebulę i czosnek obrać. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.
  4. Warzywa poddusić w garnuszku razem z przyprawami oraz 3 –4 łyżkami wody. Gotować pod przykryciem ok. 10 min. Dodać sok z cytryny oraz ugotowaną ciecierzycę. Całość wymieszać i dusić przez 5 –7 min.
  5. Gulasz podawać posypany sezamem / polany pastą sezamową, z natką pietruszki i ugotowaną kaszą.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2278 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 95.43 g
Tłuszcz: 86.66 g
Węglowodany: 307.47 g (w tym błonnik: 54.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) 60g     1,08 zł (6,29 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Keczup (ketchup) 50g     0,70 zł (5,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 7g     0,45 zł (1,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Parówki 100% z mięsa 105g     3,00 zł (5,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 1g     0,03 zł (5,29 zł)



×