Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 304g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 380g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 25g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |