Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Buraki gotowane | 500g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 830g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 390g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 15g |
![]() |
|
Rukola | 80g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 180g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wafle kukurydziane | 40g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |