1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 520g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pomidory | 570g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |