Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 304g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 420g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |