Darmowa dieta 2400 kcal nr 2697



Śniadanie


Owsianka z figami
506 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 19.39 g T: 21.15 g W: 62.57 g (BŁ: 6.77 g)

Wegetariańskie  

10   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.



Drugie śniadanie


Melon
399 kcal
Łączna waga porcji: 1080g.

B: 9.72 g T: 3.24 g W: 90.72 g (BŁ: 10.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Obiad


Pulpeciki z makaronem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
661 kcal
Łączna waga porcji: 465g.

B: 25.18 g T: 33.21 g W: 67.1 g (BŁ: 3.16 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

14   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.



Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
462 kcal
Łączna waga porcji: 822g.

B: 7.26 g T: 9.28 g W: 95 g (BŁ: 12.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2389 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 80.89 g
Tłuszcz: 74.74 g
Węglowodany: 372.34 g (w tym błonnik: 40.31 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Brzoskwinia 340g     2,37 zł (3,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jaja kurze całe 105g     0,73 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 70g     1,59 zł (5,69 zł)
Melon 1080g     10,79 zł (11,99 zł)
Mielone mięso wołowe 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 460ml     4,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)



×