Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 232g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 280g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 150g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 400g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |