Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
0,62 zł
(1,39 zł) |
|
Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 550g |
10,07 zł
(10,99 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
2,25 zł
(13,49 zł) |