Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
| Kalafior | 220g |
3,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
| Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 35g |
0,24 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
| Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
0,59 zł
(5,19 zł) |
|
| Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 30g |
2,99 zł
(4,98 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |