Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 650g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Groszek zielony | 60g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 2g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser parmezan | 32g |
![]() |
|
Szparagi | 240g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |