Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 650g |
18,17 zł
(20,97 zł) |
|
Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
6,95 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony | 60g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z chilli | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
0,62 zł
(1,39 zł) |
|
Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Majeranek suszony | 2g |
0,40 zł
(1,79 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 480g |
8,79 zł
(10,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Ser parmezan | 32g |
6,65 zł
(25,99 zł) |
|
Szparagi | 240g |
5,76 zł
(11,99 zł) |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
2,25 zł
(13,49 zł) |