Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 380g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |