Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jabłko | 460g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 90g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |