Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 115g |
![]() |
|
Masło | 14g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 425g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |