Darmowa dieta 2500 kcal nr 3959



Śniadanie


Jaglanka z borówkami
531 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 19.85 g T: 19.43 g W: 74.04 g (BŁ: 9.01 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
548 kcal
Łączna waga porcji: 1300g.

B: 8.96 g T: 5.38 g W: 126.86 g (BŁ: 18.64 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

93   23

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Kurczak curry z fasolką szparagową
727 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 47.67 g T: 20.3 g W: 96.82 g (BŁ: 15.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

39   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Podwieczorek


Sałatka z awokado i kurczakiem
287 kcal
Łączna waga porcji: 270g.

B: 13.72 g T: 21.57 g W: 11.6 g (BŁ: 4.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

43   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Sałatę rwiemy na małe kawałki, awokado kroimy w kostkę, pomidory na pół, cebulę drobno siekamy. Całość polewamy oliwą, doprawiamy i mieszamy.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2504 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 104.81 g
Tłuszcz: 84.62 g
Węglowodany: 363.95 g (w tym błonnik: 61.14 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula czerwona 30g     0,14 zł (2,99 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Mak niebieski 10g     0,31 zł (6,29 zł)
Migdały 10g     0,85 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 400g     2,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 450g     2,39 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 60g     0,84 zł (3,49 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 50g     1,78 zł (4,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 800ml 0,00 zł (0,00 zł)



×