1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
| Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
| Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 2g |
0,34 zł
(1,69 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
1,43 zł
(6,49 zł) |
|
| Pomidory | 100g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 195g |
1,46 zł
(2,99 zł) |
|
| Ser mozzarella | 80g |
2,04 zł
(3,19 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
2,06 zł
(54,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |