Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Bulion warzywny | 1500g |
163,83 zł
(167,76 zł) |
|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 165g |
1,56 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 90g |
3,94 zł
(4,38 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 190g |
0,58 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 40g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 18g |
1,58 zł
(2,19 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
| Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Seler, korzeń | 60g |
0,23 zł
(2,69 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 45g |
2,12 zł
(7,99 zł) |
|
| Ziemniaki | 300g |
0,55 zł
(3,69 zł) |