Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |