Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 5g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
0,31 zł
(2,49 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 400g |
4,20 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 125ml |
1,19 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy nerkowca | 15g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 220g |
1,45 zł
(3,29 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
1,79 zł
(7,99 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Siemię lniane | 10g |
0,10 zł
(3,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |