Darmowa dieta 2500 kcal nr 75292



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Bananowo orzechowy pudding chia
401 kcal
Łączna waga porcji: 249g.

B: 11 g T: 20.38 g W: 47.48 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   19

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblenduj banany z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym. Dodaj nasiona chia, dokładnie wymieszaj i wstaw pudding do lodówki. Po godzinie znów go wymieszaj i odłóż do lodówki na całą noc. Podawaj następnego dnia udekorowany plasterkami banana i kawałkami orzechów.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kurczak chrupiący
921 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 57.35 g T: 24.75 g W: 123.7 g (BŁ: 12 g)

Bezglutenowe  

94   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2454 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 91.86 g
Tłuszcz: 79.3 g
Węglowodany: 365.67 g (w tym błonnik: 41.08 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 720g     3,59 zł (4,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Masło orzechowe 100g     3,53 zł (11,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 230ml     4,14 zł (8,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 35g     0,98 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Orzechy nerkowca 35g     4,66 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 50g     0,67 zł (7,99 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 195g     1,46 zł (2,99 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×