1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 720g |
3,59 zł
(4,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Masło orzechowe | 100g |
3,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
4,14 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 35g |
0,98 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Orzechy nerkowca | 35g |
4,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 195g |
1,46 zł
(2,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |