Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 150g |
![]() |
|
Majonez | 75g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 100g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 180g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 180g |
![]() |