Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
| Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Mak niebieski | 10g |
0,31 zł
(6,29 zł) |
|
| Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
| Polędwica z indyka | 200g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
| Pomarańcze | 400g |
2,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 160g |
2,23 zł
(3,49 zł) |
|
| Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
| Rukola | 40g |
2,40 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |