1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
0,05 zł
(5,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Ksylitol | 5g |
0,26 zł
(12,99 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 140g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Malina | 50g |
1,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
2,25 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 125ml |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Parówki popularne | 70g |
2,15 zł
(7,69 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 20g |
2,22 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 100g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |