1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Całość mieszamy w misce.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 300g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 750g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 37g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 186g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 390g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 15g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Woda | 68ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |