Zmiksuj wszystko w blenderze
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 150g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 250g |
3,05 zł
(5,49 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Mango | 120g |
2,26 zł
(7,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
4,32 zł
(8,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 25g |
1,25 zł
(11,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomarańcze | 250g |
1,56 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 400g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 300g |
5,52 zł
(11,59 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |