Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 16g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 96g |
0,29 zł
(2,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 85g |
2,75 zł
(5,99 zł) |
|
| Woda | 350ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |