Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 274g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |