Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Cynamon | 5g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
| Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
| Jabłko | 450g |
1,96 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 384g |
2,68 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 48g |
1,80 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 145ml |
1,38 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 35g |
0,24 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |