Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kalafior | 880g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 20g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 360g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.5g |
![]() |
|
Pomidory | 840g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.5g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |