Darmowa dieta 2600 kcal nr 4652



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami (bez laktozy)
441 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 10.83 g T: 11.63 g W: 77.69 g (BŁ: 8.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Kanapki z pastą sardynkowo - pomidorową (wersja lżejsza)
618 kcal
Łączna waga porcji: 402g.

B: 29.5 g T: 23.82 g W: 79.34 g (BŁ: 14.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Odsączone z oleju sardynki miksujemy z połową pomidora, oliwą i pietruszką. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Smarujemy pieczywo pastą i nakładamy pokrojoną w plastry resztę pomidora.


Obiad


Makaron z fasolką i pomidorami
740 kcal
Łączna waga porcji: 676g.

B: 23.26 g T: 32.3 g W: 97.36 g (BŁ: 15.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Lody bananowo - czekoladowe
337 kcal
Łączna waga porcji: 275g.

B: 4.78 g T: 1.82 g W: 77.58 g (BŁ: 4.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

56   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Kolacja


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
442 kcal
Łączna waga porcji: 1761g.

B: 39.26 g T: 4.22 g W: 81.98 g (BŁ: 36.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2578 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 107.63 g
Tłuszcz: 73.79 g
Węglowodany: 413.95 g (w tym błonnik: 78.49 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 12g     0,96 zł (7,99 zł)
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Kalafior 880g     14,65 zł (19,98 zł)
Koper ogrodowy 20g     2,39 zł (2,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 250ml     4,50 zł (8,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek 360g     2,39 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 70g     3,08 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 0.5g     0,04 zł (1,79 zł)
Pomidory 840g     4,47 zł (7,98 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Sardynka w oleju 80g     3,99 zł (5,99 zł)
Sól himalajska 0.5g     0,00 zł (3,49 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×