Zmiksuj wszystko w blenderze
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 210g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 450g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |